Mali kucharze

 18.09.2015 r. dzieci z Przedszkola Eduś przygotowały pyszną i zawierającą wiele witamin sałatkę jarzynową. Każdy przedszkolak wzbogacił się o wiedzę, dotyczącą zdrowego sposobu odżywiania się oraz wniósł swój wkład w sporządzaniu sałatki. Zanim dzieci zabrały się do pracy, dokładnie umyły rączki, po czym każde dziecko otrzymało nóż (plastikowy), swoją deseczkę do krojenia oraz fartuszek. Przedszkolaki samodzielnie kroiły i przyrządzały sałatkę, przestrzegając zasad bezpieczeństwa przy posługiwaniu się nożem. Tego dnia dzieci wcieliły się w rolę kucharzy. Przyrządzenie sałatki dało dzieciom wiele satysfakcji. Gdy już sałatka była gotowa, nałożyliśmy ją na talerze i wszystkie dzieci skosztowały wspólnie przygotowany posiłek. Było smacznie i zdrowo.

« wstecz

Programowanie: Sebastian Homan - tworzenie stron Rybnik